Az anyává válással mindenki átéli azt az élményt, amikor tiszta szívéből, lelkéből, szíve minden szeretetével a legjobbat szeretné gyermekének. Minden anya legmélyebb vágya, hogy gyermeke egészséges és boldog ember legyen.

De mi a titok, hogyan nevelhetünk gyerekünkből boldog, élettel elégedett, tartalmasan élő felnőttet?

Ez az, amire mindenki vágyik, és ez az a kérdés, amire nincs bevált recept. Nincsenek bűvös mondatok és varázsszavak, amivel elérhetjük, hogy gyermekünk felnőttként azt érezze, az élet szép és értékes. Az viszont biztos, hogy az anyává válás, az anyaság az egész lelki működésünket meghatározó és megváltoztató dolog. Sokan mondják, hogy a gyermekük a legjobb tükör – és a gyereknevelés az a dolog, aminek kapcsán igazán megismerheti saját erőforrásait és fejlesztendő területeit egy nő.

Többségünk a várandósság idején kezdi el érezni, hogy az anyaság egy kötelék, ami nők generációit köti össze, és ami a családi erőforrásokat és nehézségeket is összekapcsol. Amikor saját anyánkra gondolunk és kapcsolatunkra vele, többségünknek eszébe jut, mit tenne másként. Sokszor az anyává válás kísérőjeként szomorú, nehéz érzések is megjelennek és számos kérdés is, amikkel foglalkoznunk kell. Minden családban vannak olyan diszfunkciók, amelyeket nem szeretnénk gyerekeinknek tovább adni.

Minden várandósság egyedi. Amikor részt veszel az Annomentál Anyaság tükrében projetkjének valamelyik kurzusán, akkor te és a te anyaságod kerül a fókuszba, a saját kérdéseidre találod meg a válaszokat.

Azt, hogy mi a titka annak, hogy a pocakunkban növekvő kis csöppség majd boldog ember legyen, nehéz megmondani, az viszont biztos, hogy ha mi magunk fejlődünk és megküzdünk olyan nehézségekkel, amikkel szüleink, nagyszüleink nem tudtak, nagyon sokat teszünk gyerekünkért. Ahhoz, hogy más mintákat adjunk tovább, bele kell néznünk az anyaság tükrébe, és meg kell látnunk a saját tükörképünket. Van, aki ezt leginkább úgy tudja megtenni, hogy elméleti ismereteket szerez az anyaság lélektanáról. Vannak, akik saját élményű önismereti helyzetben szeretnének kérdezni és válaszokat találni. Az Annomentálnál most lehetőséged nyílik az Anyaság tükrében projektünkön keresztül olyan új erőforrásokra találni saját magadban, melyet gyermekednek ajándékozhatsz! Minden kurzust szakpszichológusok és a témában magasan kvalifikált előadók tartanak.

 

Elméleti kurzusunk anyáknak és apáknak:

Sajátélményű önismeret:

Párban:

A várandósság idején a legtöbb kismama ezer cikket elolvas a terhességről és a szülésről. A tapasztalat az, hogy a szüléssel egy új világba kerül a nő. A baba születésével milyen érzések öntenek el egy nőt, amire nem tud felkészülni. Az anyaság pszichológiája lehetőséget ad, hogy kiismerd magad az anyává válást kísérő izgalmas érzelmi élményben.  

[maxbutton id=”1″ ]