Egyéni tanácsadás

Tóth Andrea tanácsadó szakpszichológus igény esetén egyéni pszichológiai tanácsadással támogatja az Annomentál Kft. ügyfeleit, hallgatóit.

www.lelkitanacsadas.hu

+36 20 225 08 33

Miben tud segíteni a tanácsadó szakpszichológus?

A tanácsadó szakpszichológusok a pszichológia szak elvégzése után arra szakosodnak, hogy egészséges emberek nehéz élethelyzeteiben, krízishelyzeteiben, problémáinak megoldásában nyújtsanak támogatást. A tanácsadó szakpszichológusok munkájuk során 8-10-12 alkalmas üléssorozat keretében hatékonyan tudják segíteni a hozzájuk fordulókat abban, hogy megoldást találjanak problémáikra.

Mi történik a pszichológiai tanácsadás során?

A tanácsadás során az első egy-két alkalommal a pszichológus megismeri a hozzá forduló ember problémáját és segít megkeresni a rendelkezésre álló lelki erőforrásokat. Általában a második-harmadik alkalomra  megszületik a célkitűzés, melynek elérésével a pszichológushoz forduló kliens életminőségében jelentős javulás, változás következik be. A következő hat-nyolc alkalommal a cél irányába haladnak a beszélgetések, ülések során. Minden pszichológiai tanácsadással fejlődik az ember önismerete és bővül a megküzdéshez szükséges eszköztára. A pszichológushoz járás mobilizálja a lelki kreativitást és lehetőség nyílik pszichés terhek lepakolására is. A hatékony pszichológiai tanácsadó folyamat végére az emberek összeszedettebbnek, erősebbnek, magabiztosabbnak és elégedettebbnek érzik magukat. Az aktív célelérés időszakában az emberek úgy érzik, hogy a pszichológusnak köszönhetően egy biztonságos hátterük van ahhoz, hogy változtassanak az életükön, hogy elhagyjanak, maguk mögött hagyjanak olyan dolgokat, amik rontják az életminőséget. Általában az utolsó egy-két alkalommal a pszichológus és a kliens lezárják a közös munkát. Előfordul az is, hogy az első tanácsadás kör után új célt fogalmaznak meg, melynek elérése hasonló módon történik. A pszichológia tanácsadás általában hetente egy alkalommal történő találkozást jelent 8-10-12 héten keresztül.