Az Annomentálnál dolgozó szakemberek mind nagy jártassággal rendelkeznek deviáns fiatalokkal végzett segítő munkában. A deviancia ambulancia csomagunk egy átfogó képzési csomag, mely lehetőséget nyújt mindenkinek a fejlődésre, aki érintett a témában. Magyarországon egyedülálló módon ezzel a képzési csomaggal lehetősége nyílik azoknak is beszélni a munkájukkal kapcsolatos terhekről, akik deviáns emberekkel dolgoznak, rajtuk próbálnak meg segíteni.

A devianciák többsége boldogtalanná teszi mind a deviáns egyént, mind a környezetükben élőket és a velük dolgozókat. Sok olyan szülő, hozzátartozó keres minket, akinek gyermeke, családtagja deviáns irányba indult el vagy komolyan deviáns. Ez a mai napig tabunak számító dolog elviselhetetlen terhet ró a deviáns emberek hozzátartozóira, nem csak a lejtőn megcsúszott egyén, hanem az egész környezte is komolyan szenved.

Az Annomentál szakemberei napi munkájuk során kapcsolatban vannak segítő foglalkozású emberekkel, szociális munkásokkal, pedagógusokkal, akik napi munkájuk során devianciával érintett emberekkel foglalkoznak. Gyakran találkozunk azzal, hogy hatalmas teher napi szinten megpróbálni a lehetetlent, támogatni, segíteni függőket, szenvedélybetegeket, kilátástalan jövővel rendelkezőket.

A Deviancia Ambulancia kurzusai lehetőséget nyújtanak mind a hozzátartozóknak, mind a területen dolgozóknak elméleti ismereteket szerezni a témában. Az elméleti képzés mellett  az Annomentál mind hozzátartozóknak, mind dolgozóknak támogató légkörű csoportos megküzdést, feltöltődést is kínál, mely során lehetőség nyílik a terhek letételére, sortásakkal való találkozásra és a megküzdési eszköztár bővítésére. Minden csoportunkat területen jártas pszichológusok, szakpszichológusok, terapeuták vezetnek.