dátum

2020 ápr 25

Időpont

09:30 - 17:30

Résztvételi díj

35000 FT

Megjegyzések

Most kedvezményes!

KÜLFÖLDI DIÁKOK A MAGYAR ISKOLÁKBAN – Interkulturális pedagógia

Külföldi diákok a magyar iskolákban

Manapság egyre magasabb a nem magyar anyanyelvű, illetve a visszatelepült, nyelvi nehézségekkel küzdő magyar gyermekek száma az osztályokban. Az ilyen többnyelvű osztályokban, csoportokban – legyen az óvoda, általános vagy középiskola – való tanítás nagy kihívást és plusz terhet jelent a pedagógusok számára. A 10 órás képzésünkön résztvevő pedagógusok hasznos módszereket és ötleteket kaphatnak arra vonatkozóan, hogy hogyan támogathatják a magyarul alig beszélő gyermekek beilleszkedését, a közismereti órák követelményeinek sikeres teljesítését. Megismerkedhetnek a jelenleg elérhető magyar mint idegen nyelvi tananyagokkal, a MidKid.org tananyagaival és hasznos tanácsokat kaphatnak arra vonatkozóan, hogy ezeket hogyan alkalmazhatják hatékonyan az óráikon.

Gyere el és tudj meg többet arról:
-mit tudsz tenni, ha osztályodban külföldi gyerek van, akit nehéz a közösségi életbe illeszteni
-hogyan tudod segíteni az osztályközösség alakítását
-milyen praktikái vannak a magyar mint idegennyelv oktatásnak a különböző korosztályú gyerekeknél
-mit lehet kezdeni a szülőkkel, akik nem beszélik a nyelvet
-hogyan tudod az iskolai élet erőforrásává tenni a kulturális különbségeket

Az előadások után kiscsoportos keretek közt a résztvevők szakértők vezetésével betekintést nyerhetnek a témákhoz kapcsolódó főbb kérdésekbe, igény esetén lehetőség nyílik saját esetek megbeszélésére is.

Amennyiben szeretnéd, ha az interkulturális pedagógia és a magyar, mint idegennyelv oktatása témájában mélyebb ismereteid lennének, gyere el képzésünkre, mely a pedagógus továbbképzési rendszerben 10 kreditpontként számolható el.

A workshopot gyakorló pedagógusoknak, gyógypedagógusoknak, szociális munkásoknak, egyetemi/főiskolai hallgatóknak és pedagógiai asszisztenseknek ajánljuk.

Létszám: min. 10 fő

A képzés felnőttképzési engedélyszáma:E-001715/2017/D021

A képzés ára: 35.000 Ft/fő

Előjelentkezési kedvezmény: március 10-IG: 25.000 Ft/fő!

A kurzus oktatóinak bemutatkozása:

Kasikci Katalin vagyok, 2015-ben végeztem az ELTE-n mint magyar nyelv és irodalom tanár, illetve magyar mint idegen nyelv tanár. 2013 és 2014 között az ELTE-re érkező külföldi ösztöndíjas hallgatóknak tanítottam magyar nyelvet, 2014-től pedig az Orchidea Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanítottam magyar nyelvet 8-14 éves korosztályban, illetve magyar nyelv és irodalmat vegyes nyelvi háttérrel rendelkező osztályokban az 5-8. osztályos korcsoportban. 2018. szeptemberétől Vermeki Boglárkával közösen szerkesztjük a MidKid.org címen elérhető gyermekek magyar nyelvtanításával foglalkozó oldalt.

 

Vermeki Boglárka vagyok, a Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem történelem-magyar, valamint magyar mint idegen nyelv tanárként, majd 2013-ban angoltanárként is diplomát szereztem. 2012-től az Orchidea Iskolában dolgoztam, tanítottam az általános iskolában és a gimnáziumban is hosszabb-rövidebb ideig, majd a magyar mint idegen nyelv munkaközösség vezetője lettem, később pedig igazgatóhelyettes. Itt ismerkedtem meg Kasikci Katalinnal, akivel a MidKid.org weboldalt közösen szerkesztjük. Jelenleg a Belgrádi Egyetem vendégoktatójaként dolgozom, és a Pécsi Nyelvtudományi Doktori Iskola doktorandusza vagyok.

 

A JELENTKEZÉSI FELÜLETET  ITT TALÁLJA, KÉREM GÖRGESSEN AZ OLDAL ALJÁRA!