INTERKULTURÁLIS PEDAGÓGIA – KÜLFÖLDI DIÁKOK A MAGYAR ISKOLÁKBAN

Külföldi diákok a magyar iskolákban

Manapság egyre magasabb a nem magyar anyanyelvű, illetve a visszatelepült, nyelvi nehézségekkel küzdő magyar gyermekek száma az osztályokban. Az ilyen többnyelvű osztályokban, csoportokban – legyen az óvoda, általános vagy középiskola – való tanítás nagy kihívást és plusz terhet jelent a pedagógusok számára. A 10 órás képzésünkön résztvevő pedagógusok hasznos módszereket és ötleteket kaphatnak arra vonatkozóan, hogy hogyan támogathatják a magyarul alig beszélő gyermekek beilleszkedését, a közismereti órák követelményeinek sikeres teljesítését. Megismerkedhetnek a jelenleg elérhető magyar mint idegen nyelvi tananyagokkal, a MidKid.org tananyagaival és hasznos tanácsokat kaphatnak arra vonatkozóan, hogy ezeket hogyan alkalmazhatják hatékonyan az óráikon.

Gyere el és tudj meg többet arról:
-mit tudsz tenni, ha osztályodban külföldi gyerek van, akit nehéz a közösségi életbe illeszteni
-hogyan tudod segíteni az osztályközösség alakítását
-milyen praktikái vannak a magyar mint idegennyelv oktatásnak a különböző korosztályú gyerekeknél
-mit lehet kezdeni a szülőkkel, akik nem beszélik a nyelvet
-hogyan tudod az iskolai élet erőforrásává tenni a kulturális különbségeket

Az előadások után kiscsoportos keretek közt a résztvevők szakértők vezetésével betekintést nyerhetnek a témákhoz kapcsolódó főbb kérdésekbe, igény esetén lehetőség nyílik saját esetek megbeszélésére is.

Amennyiben szeretnéd, ha az interkulturális pedagógia és a magyar, mint idegennyelv oktatása témájában mélyebb ismereteid lennének, gyere el képzésünkre, mely a pedagógus továbbképzési rendszerben 10 kreditpontként számolható el.

A workshopot gyakorló pedagógusoknak, gyógypedagógusoknak, szociális munkásoknak, egyetemi/főiskolai hallgatóknak és pedagógiai asszisztenseknek ajánljuk.

Létszám: min. 10 fő

A képzés korábbi felnőttképzési engedélyszáma:E-001715/2017/D021

A képzés ára: 30.000 Ft/fő

A JELENTKEZÉSI FELÜLETET  ITT TALÁLJA, KÉREM GÖRGESSEN AZ OLDAL ALJÁRA!

dátum

2022 márc 05
Lejárt!

időpont

09:30 - 17:30

helyszín

Online oktatás

Előadó

QR-kód