INTERNETES ZAKLATÁS – CYBERBULLYING

Workshopunk az internetes zaklatás, a cyberbullying témáját járja körül. Ez az az ijesztő jelenség, mely a szülőket, a pedagógusokat és a segítő foglalkozásúakat egyaránt aggodalommal tölti el. Az áldozatok egyre fiatalabbak, és ugyanez mondható el az elkövetőkről is.

Elég egy rossz pillanatban elkattintott fénykép, és az érintett egész élete pokollá válik. Korábban a kortárs zaklatás borzalmai elől az otthon nyugalmába tudtak menekülni az áldozatok, az internettel azonban a pokolnak újabb bugyrai nyíltak meg. Az áldozatok sehol nem találnak nyugalmat, a zaklatás 0-24-ben töltheti ki életüket, az internetnek köszönhetően nincs kiszállás, nincs pillanatnyi megnyugvás. A szülők, pedagógusok, felnőttek sokszor követni sem tudják, milyen infomációs csatornákon és mi történik gyerekükkel. A virtuális világban történő bántalmazást az áldozat pont olyan valóságosnak éli meg, mintha élesben történne a való életben, a nyilvánosság ereje pedig sokszorosára fokozhatja az élmény hatását, miközben a szégyen sok gyereket visszatart a segélykéréstől.

A workshopunk gyakorlatban is dolgozó szakértők – pedagógus, pszichológus és kriminológus- előadásain keresztül járja körül az internetes zaklatás kérdését.

Gyere el és tudj meg többet arról:
-milyen pszichológiai folyamatok játszódnak le a zaklató, bántalmazó gyerekekben és áldozataikban
-miért látunk példát arra, hogy olyan gyerekek is zaklatókká válnak, akikről ezt sosem gondolnánk
-hogyan változtatja meg az internet és a virtuális tér a zaklatás folyamatát
-hogyan tudod pedagógusként, szülőként, szociális munkásként, tanulóként támogatni a megoldást
-a prevenciós lehetőségekről.

Amennyiben szeretnéd, ha az internetes zaklatás témájában és az ezzel kapcsolatos problémák megoldása témájában mélyebb ismereteid legyenek, gyere el és vegyél részt a workshopon!

 

dátum

2019 jan 22
Lejárt!

időpont

14:30 - 17:30

Résztvételi díj

5000 Ft

helyszín

Budapest
Budapest
Esemény besorolása
QR-kód