AZ ANYASÁG LÉLEKTANA

Az anyává válással mindenki átéli azt az élményt, amikor tiszta szívéből, lelkéből, szíve minden szeretetével a legjobbat szeretné gyermekének. Minden anya legmélyebb vágya, hogy gyermeke egészséges és boldog ember legyen.

De mi a titok, hogyan nevelhetünk gyerekünkből boldog, élettel elégedett, tartalmasan élő felnőttet?

Ez az, amire mindenki vágyik, és ez az a kérdés, amire nincs bevált recept. Nincsenek bűvös mondatok és varázsszavak, amivel elérhetjük, hogy gyermekünk felnőttként azt érezze, az élet szép és értékes. Az viszont biztos, hogy az anyává válás, az anyaság az egész lelki működésünket meghatározó és megváltoztató dolog. Sokan mondják, hogy a gyermekük a legjobb tükör – és a gyereknevelés az a dolog, aminek kapcsán igazán megismerheti saját erőforrásait és fejlesztendő területeit egy nő.

Többségünk a várandósság idején kezdi el érezni, hogy az anyaság egy kötelék, ami nők generációit köti össze, és ami a családi erőforrásokat és nehézségeket is összekapcsol. Amikor saját anyánkra gondolunk és kapcsolatunkra vele, többségünknek eszébe jut, mit tenne másként. Sokszor az anyává válás kísérőjeként szomorú, nehéz érzések is megjelennek és számos kérdés is, amikkel foglalkoznunk kell. Minden családban vannak olyan diszfunkciók, amelyeket nem szeretnénk gyerekeinknek tovább adni.

Azt, hogy mi a titka annak, hogy a pocakunkban növekvő kis csöppség majd boldog ember legyen, nehéz megmondani, az viszont biztos, hogy ha mi magunk fejlődünk és megküzdünk olyan nehézségekkel, amikkel szüleink, nagyszüleink nem tudtak, nagyon sokat teszünk gyerekünkért. Ahhoz, hogy más mintákat adjunk tovább, bele kell néznünk az anyaság tükrébe, és meg kell látnunk a saját tükörképünket.

Az anyaság lélektana kurzusunk egy csodálatos utazás, mely a tudomány segítségével kalauzolja végig a résztvevőket az anyává válás lelki oldalán. A képzés átfogó elméleti ismeretek szerzésére ad lehetőséget az anyaság pszichológiájának témájában. A kiscsoportos foglalkozás során a résztvevők a tudomány tükrén keresztül nézhetnek magukba és lehetőségük nyílik témában jártas szakpszichológusokkal beszélgetni felmerülő kérdéseikről.

A képzés a pedagógus továbbképzési rendszerben 10 pontot érő kurzusként elszámolható.

A képzés díja: 30.000 Ft+áfa

A képzés korábbi engedélyszáma: E-001715/2016/004

dátum

2019 okt 24
Lejárt

időpont

10:00 - 18:00

Résztvételi díj

30.000 Ft
Esemény besorolása

Szervező

Annomentál Kft.
Phone
+36305975570
Email
info@annomental.hu
Honlap
https://annomental.hu
QR Code